Over IC-netwerkvorming in Oost-Nederland

De netwerkvorming van IC’s in Oost-Nederland is al op gang gekomen voor het in de ‘kwaliteitsstandaard IC’ werd opgenomen. Daarom is de samenwerking in deze regio al in een vergevorderd stadium. lees meer

Over IC-netwerkvorming in Oost-Nederland

De netwerkvorming van IC’s in Oost-Nederland is al op gang gekomen voor het in de ‘kwaliteitsstandaard IC’ werd opgenomen. Daarom is de samenwerking in deze regio al in een vergevorderd stadium.
Er zijn twee netwerken in Oost-Nederland actief: ‘Netwerk IC Nijmegen & Omstreken’ en ‘Netwerk IC Gelderland Oost’. Het Radboudumc zit in beide netwerken en is de verbindende schakel in de regio.
 
Beide netwerken zijn afzonderlijk aan de slag met de steeds intensievere samenwerking tussen de ziekenhuizen. Waar mogelijk werken de netwerken samen, zoals bij de organisatie van het 2e landelijke symposium voor IC-netwerken in 2018.
Samenwerking tussen de netwerken zal in de toekomst verder toenemen, met mogelijk een samenvoeging tot één groot netwerk als resultaat.

Contact

Sjoukje van Wanroij
Management assistente Netwerk IC Nijmegen & Omstreken en Netwerk IC Gelderland Oost

(024) 365 15 73

Netwerk IC Nijmegen & Omstreken

In dit netwerk werken Bernhoven, CWZ, Maasziekenhuis Pantein en Radboudumc steeds intensiever samen. Zowel artsen als verpleegkundigen kijken bij elkaar in de keuken in een uitwisselingsprogramma. lees meer

Netwerk IC Nijmegen & Omstreken

In dit netwerk werken Bernhoven, CWZ, Maasziekenhuis Pantein en Radboudumc steeds intensiever samen. Ieder ziekenhuis heeft een netwerkambassadeur die onderling nauw contact onderhouden en informatie uitwisselen. Zowel artsen als verpleegkundigen kijken bij elkaar in de keuken in een uitwisselingsprogramma. En met een gezamenlijke arbeidsmarktcampagne proberen we IC verpleegkundigen voor de regio te behouden, met de belofte 'Voor elke fase van je IC loopbaan uitdagend werk in onze IC regio'. 

Netwerk IC Gelderland Oost

In dit netwerk werken Rijnstate, Slingeland Ziekenhuis, Streekziekenhuis Koningin Beatrix en Radboudumc samen. Er is een uitwisseling tussen verpleegkundigen mogelijk die bij elkaar in de keuken willen kijken. Leidinggevenden hebben onderling korte lijnen voor overleg en afstemming.